Еротската, експлицитна и фантастична уметност на Аполонија Сенклер

Kyle Simmons 25-07-2023
Kyle Simmons

Од црно-белите цртежи на илустраторот Аполонија Сенклер, произлегуваат еротски желби и фантазии кои се обоени во нашата имагинација, далеку над нивните монохроматски карактеристики.

Исто како англискиот уличен уметник Бенкси, Аполонија не го открива својот идентитет, така што квалитетот на неговата работа зборува погласно - и дека нашата имагинација директно го храни она што го прикажува неговиот цртеж.

Капење експлицитна еротика со фантастичен реализам, сцените што ги прикажува мистериозната Аполонија обично се сосема реалистични во првиот слој, но секогаш украсени со некој надреален детал, кој ја префрла токму од реалноста во полето на фантазијата.

Како желбите, кои имаат тенденција да навлезат во реалноста и одеднаш да не пренесат во друго поле на имагинација и значење, делото на Аполонија ја замаглува границата помеѓу нашите најчисти сексуални импулси и она што го живееме секој ден. Според уметникот, мастилото е нејзината крв - и, очигледно, нашата имагинација е нејзиното вистинско платно.

Работата на Аполонија можете да ја следите на нејзиниот тамблр или на Фејсбук.

Исто така види: Ok Google: апликацијата ќе остварува повици и ќе ги резервира вашите состаноци

>

Исто така види: По 5 години слушајќи не од уметниците за тетоважа, аутистичен млад човек го реализира сонот за првата тетоважа

Kyle Simmons

Кајл Симонс е писател и претприемач со страст за иновации и креативност. Тој поминал години проучувајќи ги принципите на овие важни полиња и ги користел за да им помогне на луѓето да постигнат успех во различни аспекти од нивниот живот. Блогот на Кајл е доказ за неговата посветеност на ширење на знаење и идеи кои ќе ги инспирираат и мотивираат читателите да преземаат ризици и да ги остварат своите соништа. Како вешт писател, Кајл има талент да разложува сложени концепти на лесно разбирлив јазик што секој може да го сфати. Неговиот привлечен стил и прониклива содржина го направија доверлив извор за неговите многубројни читатели. Со длабоко разбирање на моќта на иновативноста и креативноста, Кајл постојано ги поместува границите и ги предизвикува луѓето да размислуваат надвор од рамката. Без разлика дали сте претприемач, уметник или едноставно сакате да живеете поисполнет живот, блогот на Кајл нуди вредни сознанија и практични совети кои ќе ви помогнат да ги постигнете вашите цели.