Њујорк сега препознава 31 различен тип на пол

Kyle Simmons 21-06-2023
Kyle Simmons

Светот се менува, станува покомплексен, полн со гласови, со различни можности да се живее – главно на полето на родовите идентитети. Знаеме дека отсекогаш било премалку да се подели човештвото едноставно на мажи и жени. На крајот на краиштата, нема историски период во кој родовите идентитети не биле повеќекратни. Меѓутоа, во Њујорк, Комисијата за човекови права одлучи да го официјализира ова мноштво, кон иднината во која секој може да се чувствува правилно идентификуван.

Мерката е широка и неограничена : наместо само два или три официјални идентитети, Комисијата назначи не помалку од триесет и една родова номенклатура која ќе се користи во професионални и официјални средини. И тешко на секој што ќе одбие да го стори тоа, како што можат процесите достигне шест цифри, ако е јасно дека лицето одбило, и покрај барањата и појаснувањата од други.

Исто така види: Кој е Бојан Слат, млад човек кој има намера да ги исчисти океаните до 2040 година

Правилото е едноставно: „Намерно или повторено одбивање да се користи преферираното име, заменка или наслов на поединецот. На пример, инсистирање трансродовата жена да се нарекува „тој“ или „господине“, дури и ако таа јасно кажала која заменка и наслов ја претпочита.“

Исто така види: Никој не сакаше да ги купи неговите тажни фотографии од „Битката на Мосул“, па ги стави на располагање бесплатно

Нека биде јасно дека во официјалниот документ има уште многу простор за нови додатоци на идентитетот. Трамвајот на историјата минува, а оние што мислат дека можат да продолжат да угнетуваатили исклучувајќи некого поради неговиот родов идентитет, ќе остане само прашина. Целосната листа препознаена од Њујоршката комисија следи подолу и е преведена колку што е можно повеќе. Вреди да се посети Google за повеќе прашања за секој поим.

 1. Би-родови (двородови)
 2. Cross-Dresser
 3. Drag-King
 4. Drag-Queen
 5. Femme Queen
 6. > 2>
 7. Машко-на-жена
 8. MTF
 9. Не-оп
 10. Хиџра
 11. Пангендер (Пангендер)
 12. Трансексуалец/Трансексуалец
 13. Транс личност
 14. Жена
 15. Маж
 16. Буч
 17. Ту-дух
 18. Транс
 19. Арод (без пол)
 20. Трет пол
 21. Родов флуид ( Родов флуид)
 22. Небинарен трансрод (небинарен трансродов)
 23. Андрогин (андроген)
 24. Родово-надарен
 25. Род Бендер
 26. Женска
 27. Личност со трансродово искуство (Личност во трансродово искуство)
 28. Андрогина (андроген)

Неодамнешна возбудливост ја покажа возбудливата приказна за транс мажот кој откри дека е бремен. Запомнете.

Kyle Simmons

Кајл Симонс е писател и претприемач со страст за иновации и креативност. Тој поминал години проучувајќи ги принципите на овие важни полиња и ги користел за да им помогне на луѓето да постигнат успех во различни аспекти од нивниот живот. Блогот на Кајл е доказ за неговата посветеност на ширење на знаење и идеи кои ќе ги инспирираат и мотивираат читателите да преземаат ризици и да ги остварат своите соништа. Како вешт писател, Кајл има талент да разложува сложени концепти на лесно разбирлив јазик што секој може да го сфати. Неговиот привлечен стил и прониклива содржина го направија доверлив извор за неговите многубројни читатели. Со длабоко разбирање на моќта на иновативноста и креативноста, Кајл постојано ги поместува границите и ги предизвикува луѓето да размислуваат надвор од рамката. Без разлика дали сте претприемач, уметник или едноставно сакате да живеете поисполнет живот, блогот на Кајл нуди вредни сознанија и практични совети кои ќе ви помогнат да ги постигнете вашите цели.