Овој терен во Норвешка е се за што сонувале љубителите на фудбалот

Kyle Simmons 01-10-2023
Kyle Simmons

Фудбалот останува најигран спорт во светот, со навивачи и играчи кои се наоѓаат на четирите страни на планетата. Не е поинаку во Хенингсвер, мало рибарско село во Норвешка, дом на еден од најкул камповите некогаш видени.

Хенингсвер има површина од само 0,3 km², а во 2013 година официјалното население изнесуваше 444 луѓе. И покрај тоа, фудбалското игралиште, наречено Henningsvær Idrettslag Stadion, останува цврсто, силно и добро одржувано, домаќин на аматерски игри и тренинзи за деца и тинејџери.

За да се направи теренот беше потребно е да се наполни карпестиот терен јужно од островот Хеландсоја пред да се инсталира вештачката трева на која се тркала топката. Стадионот, ако може така да се нарече, нема белило, само асфалтни ленти околу теренот, од каде што може да се гледаат натпреварите, но има генератори кои можат да напојуваат рефлектори за ноќните натпревари.

Исто така види: Карневалската муза, Габриела Приоли го повторува стереотипот на самба кога ја афирмира сликата на интелектуалец

Иако играчите имаат посебен поглед од внатрешноста на теренот, не може да биде најзабавното од задачите да се фаќа топка шутната далеку...

Исто така види: Група христијани бранат дека марихуаната ги доближува до Бога и пушат трева за да ја читаат Библијата

Kyle Simmons

Кајл Симонс е писател и претприемач со страст за иновации и креативност. Тој поминал години проучувајќи ги принципите на овие важни полиња и ги користел за да им помогне на луѓето да постигнат успех во различни аспекти од нивниот живот. Блогот на Кајл е доказ за неговата посветеност на ширење на знаење и идеи кои ќе ги инспирираат и мотивираат читателите да преземаат ризици и да ги остварат своите соништа. Како вешт писател, Кајл има талент да разложува сложени концепти на лесно разбирлив јазик што секој може да го сфати. Неговиот привлечен стил и прониклива содржина го направија доверлив извор за неговите многубројни читатели. Со длабоко разбирање на моќта на иновативноста и креативноста, Кајл постојано ги поместува границите и ги предизвикува луѓето да размислуваат надвор од рамката. Без разлика дали сте претприемач, уметник или едноставно сакате да живеете поисполнет живот, блогот на Кајл нуди вредни сознанија и практични совети кои ќе ви помогнат да ги постигнете вашите цели.