Поделеното работно место вклучува термин „небременост“ и е преплашен од корисниците на интернет

Kyle Simmons 01-10-2023
Kyle Simmons

Тие се вратија. Одговарајќи на барањата, отворените простори повторно напаѓаат. Овој пат, принтот покажува понуда за работа за касиерка во ресторан.

Основните барања за активност се таму. Способност за работа со клиенти, организирање на околината, закажување состаноци преку телефон, покрај управувањето со готовинскиот тек и самата компанија.

Сепак, нешто паѓа во очи. Очигледно, инаку огласот не би бил на профилот Слободни работни места Арромбадас на Фејсбук. Гледате, ако лицето сака да се одлучи за правото да биде регистрирано, тој мора да потпише рок на обврска за „небременост“.

Звучи како лага, но не е

Така е, за да заработите 1040 R$, треба да гарантирате дека нема да забремените на кој било начин. Детал, покрај посветеноста, достапност за работа во сабота и претходно искуство.

Огласувачот, Бруно Цезар, го оправдува прерогативот. „Ние сме биле во неволја и други времиња“. Завршува, „убаво е да се вработиш, па да дојдеш „непослушен“ и да забремениш после три месеци“.

Никогаш не е болно да се запамети дека породилното отсуство е право на сите жени кои работат во Бразил и кои придонесуваат за социјалното осигурување (INSS).

Исто така види: „Никој не пушта ничија рака“, креаторката била инспирирана од нејзината мајка да создаде цртеж

Исто така види: Денот кога падна снег во Бразилија; видете фотографии и разберете ја историјата

Kyle Simmons

Кајл Симонс е писател и претприемач со страст за иновации и креативност. Тој поминал години проучувајќи ги принципите на овие важни полиња и ги користел за да им помогне на луѓето да постигнат успех во различни аспекти од нивниот живот. Блогот на Кајл е доказ за неговата посветеност на ширење на знаење и идеи кои ќе ги инспирираат и мотивираат читателите да преземаат ризици и да ги остварат своите соништа. Како вешт писател, Кајл има талент да разложува сложени концепти на лесно разбирлив јазик што секој може да го сфати. Неговиот привлечен стил и прониклива содржина го направија доверлив извор за неговите многубројни читатели. Со длабоко разбирање на моќта на иновативноста и креативноста, Кајл постојано ги поместува границите и ги предизвикува луѓето да размислуваат надвор од рамката. Без разлика дали сте претприемач, уметник или едноставно сакате да живеете поисполнет живот, блогот на Кајл нуди вредни сознанија и практични совети кои ќе ви помогнат да ги постигнете вашите цели.