Профилот објавува фотографии од туѓо ѓубре собрано од земја, предлагајќи преглед на навиките

Kyle Simmons 01-10-2023
Kyle Simmons

Лансиран во 2010 година, Инстаграм е една од најкористените апликации во светот. И, постои премиса во огромното мнозинство на доводи – дури и ако се покриени, дека објавените фотографии треба да бидат убави, добро третирани и, уште подобри ако се во боја. Сепак, иако е неопходно да се знае како да се цени убавината во светот, има некои прашања за кои треба да се разговара, како што е многу сериозното прашање со ѓубрето – особено пластиката. Затоа, страницата Peterpicksuptrash е создадена за да го прикаже огромното количество ѓубре што еден човек го собира на улица, предлагајќи му преглед на навиките на населението.

Секоја фотографија вклучува кратка порака во која се објаснува колку лесно му било да го собере ѓубрето (туѓите): „Отидовме многу кратко до ручекот. Го зедов ова ѓубре на тротоарот и го фрлив. Тоа беше навистина лесно да се направи “. Тоа е едноставно, но многу луѓе не го фрлаат ѓубрето правилно. Оваа страница е очајнички обид на човек кој ги знае проблемите поврзани со ѓубрето и нашол педагошки начин да го едуцира населението.

Навиката започна Пред 2 години и тој објасни во интервју за веб-страницата Bored Panda : „На ручек најмногу денови ќе одев и секогаш ќе одев низ ѓубрето, буквално неколку сантиметри од моите нозе и ќе види други луѓе како минуваат низ истото ѓубре, не прават ништо, па еден ден решив да го земам, грст по еден“. Според него, собирањето ѓубре од улица не бара голем мозочен напор, а уште помалку физички. Со оглед на тоа, пораката оставена во биографијата е кратка и густа: „Ќе покажам колку е лесно да се собере ѓубре, наместо да се помине низ него. Можете исто така да го направите ова. Можеби ќе го спасиме светот“.

Човек произведува околу 1 кг ѓубре дневно. Излегува дека голем дел од ова ѓубре не се отстранува правилно и, следствено, завршува во реките и морињата. Според Фондацијата Елен Мекартур – една од највлијателните институции во однос на имплементацијата на циркуларната економија во општеството, доколку ништо не се преземе, до 2050 година количината на пластика би можела да биде поголема од онаа на рибите.

Исто така види: Запознајте ја „јогата без облека“, која ги елиминира негативните чувства и ја подобрува самодовербата

Дали го правиме нашиот дел за ова? Педро заклучува објаснувајќи ја својата најголема мотивација: „ Ако спасиме животно да голтне нешто што не треба (што ние луѓето го направивме/отфрливме) и избегнеме непотребна смрт или помогнеме дел од екосистемот да остане здрав, тогаш вреди тоа„.

Исто така види: 10 игри од детството кои никогаш не треба да престанат да постојат

<3

Kyle Simmons

Кајл Симонс е писател и претприемач со страст за иновации и креативност. Тој поминал години проучувајќи ги принципите на овие важни полиња и ги користел за да им помогне на луѓето да постигнат успех во различни аспекти од нивниот живот. Блогот на Кајл е доказ за неговата посветеност на ширење на знаење и идеи кои ќе ги инспирираат и мотивираат читателите да преземаат ризици и да ги остварат своите соништа. Како вешт писател, Кајл има талент да разложува сложени концепти на лесно разбирлив јазик што секој може да го сфати. Неговиот привлечен стил и прониклива содржина го направија доверлив извор за неговите многубројни читатели. Со длабоко разбирање на моќта на иновативноста и креативноста, Кајл постојано ги поместува границите и ги предизвикува луѓето да размислуваат надвор од рамката. Без разлика дали сте претприемач, уметник или едноставно сакате да живеете поисполнет живот, блогот на Кајл нуди вредни сознанија и практични совети кои ќе ви помогнат да ги постигнете вашите цели.