Ретките фотографии го прикажуваат секојдневниот живот на Црните Пантери во 1960-тите и 1970-тите

Kyle Simmons 01-10-2023
Kyle Simmons

Тоа беше 1967 година и Стивен Шејмс сè уште беше млад фоторепортер посветен на користење на својот талент со камерата за да го привлече вниманието на социјалните прашања за кои требаше да се дебатира. А средбата со Боби Сил беше клучна за унапредување на кариерата на Стивен.

Исто така види: 30 инспиративни фрази за да бидете покреативни

Боби беше еден од основачите на Партијата на Црниот Пантер, организација за одбрана на правата на црнците родени за време на Движењето за граѓански права.

Боби го замоли Стивен да стане официјален фотограф на Пантерите, документирајќи ги секојдневните активности на групата со степен на интимност што ниту еден друг фоторепортер не можеше да го постигне - младиот човек беше единствената личност од надвор од Партијата со директен пристап до активистите.

На Vice France, Стивен изјавил дека неговата цел била „ да ги покаже Црните Пантери одвнатре, а не само да ги документира нивните борби или намерата да земе оружје “, да „ открие што се случуваше зад сцената и да обезбеди поцелосен портрет на „Пантерите“ “.

Некои од иконите фотографии направени од Стивен се изложени во Лил, Франција, во ветрот наречен Моќ на луѓето. Погледнете неколку слики кои Галерија Стивен Кашер ги објави за да ја промовира работата на Стивен Шејм.

Исто така види: Генијалец? За ќерката, Стив Џобс бил само уште еден човек кој извршил родителско напуштање

Kyle Simmons

Кајл Симонс е писател и претприемач со страст за иновации и креативност. Тој поминал години проучувајќи ги принципите на овие важни полиња и ги користел за да им помогне на луѓето да постигнат успех во различни аспекти од нивниот живот. Блогот на Кајл е доказ за неговата посветеност на ширење на знаење и идеи кои ќе ги инспирираат и мотивираат читателите да преземаат ризици и да ги остварат своите соништа. Како вешт писател, Кајл има талент да разложува сложени концепти на лесно разбирлив јазик што секој може да го сфати. Неговиот привлечен стил и прониклива содржина го направија доверлив извор за неговите многубројни читатели. Со длабоко разбирање на моќта на иновативноста и креативноста, Кајл постојано ги поместува границите и ги предизвикува луѓето да размислуваат надвор од рамката. Без разлика дали сте претприемач, уметник или едноставно сакате да живеете поисполнет живот, блогот на Кајл нуди вредни сознанија и практични совети кои ќе ви помогнат да ги постигнете вашите цели.