Серијата фотографии покажуваат дека ХИВ нема лице

Kyle Simmons 01-10-2023
Kyle Simmons

Џоан Сантанџело реши да фотографира луѓе со ХИВ вирусот за да помогне да се намали стигмата што ги опкружува овие луѓе. Денес има околу 33 милиони луѓе во светот заразени со вирусот.

Исто така види: Зошто филмот Kids обележа една генерација и останува толку важен

За една година, таа посети, фотографираше и снимаше приказни на 16 лица од најразновидни профили, сексуална ориентација и секс кои имаат ХИВ вирус. Проектот покажува дека луѓето денес можат добро да живеат со вирусот, различно од реалноста од пред неколку години кога за прв пат се појави болеста. Овој проект е дел од AIDS Services of Austin.

Исто така види: Јастогот чувствува болка кога се готви жив, вели студија која ги изненадува нула вегетаријанци

Погледнете ги фотографиите и на крајот погледнете го мини документарецот. На веб-страницата на фотографот е можно да се знае приказната за секој од овие ликови.

<3

Kyle Simmons

Кајл Симонс е писател и претприемач со страст за иновации и креативност. Тој поминал години проучувајќи ги принципите на овие важни полиња и ги користел за да им помогне на луѓето да постигнат успех во различни аспекти од нивниот живот. Блогот на Кајл е доказ за неговата посветеност на ширење на знаење и идеи кои ќе ги инспирираат и мотивираат читателите да преземаат ризици и да ги остварат своите соништа. Како вешт писател, Кајл има талент да разложува сложени концепти на лесно разбирлив јазик што секој може да го сфати. Неговиот привлечен стил и прониклива содржина го направија доверлив извор за неговите многубројни читатели. Со длабоко разбирање на моќта на иновативноста и креативноста, Кајл постојано ги поместува границите и ги предизвикува луѓето да размислуваат надвор од рамката. Без разлика дали сте претприемач, уметник или едноставно сакате да живеете поисполнет живот, блогот на Кајл нуди вредни сознанија и практични совети кои ќе ви помогнат да ги постигнете вашите цели.