Студијата на 15.000 мажи открила „стандардна големина“ на пенис

Kyle Simmons 05-07-2023
Kyle Simmons

Малку прашања предизвикуваат повеќе дебати, прашања, мерења, натпревари, значења и глупости во машкиот универзум отколку големината на пенисот. Иако ова е емпириска дебата, која треба да се анализира од случај до случај, една британска студија одлучи да даде барем еден објективен одговор во однос на просечната големина - големината на пенисот што ќе се смета за „нормална“. Така, истражувачите од Кралскиот колеџ во Лондон собраа податоци од 17 претходни студии, собирајќи ги мерењата на 15.521 маж за да одговорат какви би биле овие пропорции.

Исто така види: Нудистичката плажа во Франција дозволува секс на лице место и станува атракција во земјата

Според студијата, должината просекот на мек пенис е 9,16 см, а 13,24 истегнат. При ерекција, просечната големина на машкиот полов орган е 13,12 сантиметри. Просечниот обем откриен од истражувањето е 9,31 сантиметар со мек пенис, а 11,66 сантиметри со пенис во ерекција. Идејата на истражувањето е да се стави крај на безопасните и неконзистентни дебати и да се уверат мажите кои се загрижени за нивните мерења.

Постојаните реклами кои ветуваат зголемување на пенисот над Интернетот илустрира колку оваа дебата ја населува машката имагинација. Уролозите, сепак, гарантираат дека дури и ако пенисот не е во рамките на овие средни мерења наведени од англиските истражувачи, тоа не значи дисфункција или попреченост - и дека таквите прашања можат да бидат самовсушност да се мери помеѓу лицето и неговиот лекар.

Исто така види: „Најголемата мачка на светот“ тежи 12 килограми - и сè уште расте

Kyle Simmons

Кајл Симонс е писател и претприемач со страст за иновации и креативност. Тој поминал години проучувајќи ги принципите на овие важни полиња и ги користел за да им помогне на луѓето да постигнат успех во различни аспекти од нивниот живот. Блогот на Кајл е доказ за неговата посветеност на ширење на знаење и идеи кои ќе ги инспирираат и мотивираат читателите да преземаат ризици и да ги остварат своите соништа. Како вешт писател, Кајл има талент да разложува сложени концепти на лесно разбирлив јазик што секој може да го сфати. Неговиот привлечен стил и прониклива содржина го направија доверлив извор за неговите многубројни читатели. Со длабоко разбирање на моќта на иновативноста и креативноста, Кајл постојано ги поместува границите и ги предизвикува луѓето да размислуваат надвор од рамката. Без разлика дали сте претприемач, уметник или едноставно сакате да живеете поисполнет живот, блогот на Кајл нуди вредни сознанија и практични совети кои ќе ви помогнат да ги постигнете вашите цели.