Веб-страницата е успешна претворајќи ги луѓето во аниме; направи го тестот

Kyle Simmons 25-08-2023
Kyle Simmons

Ако социјалната изолација се покажа како голем предизвик, многу луѓе имаат можност да го искористат ова време за да создадат нешто ново и да сфатат дека забавувањето е еден од најголемите сојузници на креативноста. Јапонскиот програмер Creke е еден од овие луѓе и тој е одговорен за најновата интернет лудост (барем во Азија), веб-страницата Selfie 2 Waifu . Преку комплициран алгоритам, тој ги трансформира фотографиите во ликови од аниме и резултатот е надвор од страст.

Исто така види: Откријте ја мистериозната пештера во Мексико чии кристали достигнуваат должина и до 11 метри

Крик работи како инженер и решил да го искористи времето во своја корист за да бара совршен код. „ Знаев дека постои алгоритам наречен UGATIT кој е добар во претворањето на селфи во аниме ликови. Така, го комбинирав алгоритмот и моите инженерски вештини и ја направив лесна за употреба веб-страница, така што секој може да пристапи до оваа фасцинантна магија“.

Со дефинираната цел, дојде фазата на акција. За ова, тој ја оптимизираше работата во три дела: рефакторирање на архитектурата, подобрување на перформансите на компјутерите и намалување на стапката на грешки на серверот. Со оглед на тоа што толку многу апликации добиваат критики околу прашањето за приватноста, Јапонците гарантираат дека со Selfie 2 Waifu ова не е проблем: „Не можам да соберам селфи од корисниците на страницата без нивна дозвола “.

За најдобри резултати, се препорачува да поставите фотографија востил на пасош со едноставна позадина. Немојте да мислите дека корисниците се задоволни да поставуваат свои фотографии. Има луѓе кои Доналд Трамп, познати личности, па дури и нивните миленици ги претвораат во аниме. Во време на животи и апликации во пораст, како да ја тестирате уште оваа? Само пристапете овде.

Исто така види: Оваа игра со карти има само една цел: да откриете кој го создава најдобриот мем.

Kyle Simmons

Кајл Симонс е писател и претприемач со страст за иновации и креативност. Тој поминал години проучувајќи ги принципите на овие важни полиња и ги користел за да им помогне на луѓето да постигнат успех во различни аспекти од нивниот живот. Блогот на Кајл е доказ за неговата посветеност на ширење на знаење и идеи кои ќе ги инспирираат и мотивираат читателите да преземаат ризици и да ги остварат своите соништа. Како вешт писател, Кајл има талент да разложува сложени концепти на лесно разбирлив јазик што секој може да го сфати. Неговиот привлечен стил и прониклива содржина го направија доверлив извор за неговите многубројни читатели. Со длабоко разбирање на моќта на иновативноста и креативноста, Кајл постојано ги поместува границите и ги предизвикува луѓето да размислуваат надвор од рамката. Без разлика дали сте претприемач, уметник или едноставно сакате да живеете поисполнет живот, блогот на Кајл нуди вредни сознанија и практични совети кои ќе ви помогнат да ги постигнете вашите цели.