5 брутални начини кои се користат низ историјата за мачење жени

Kyle Simmons 21-08-2023
Kyle Simmons

Средниот век, без сомнение, бил најсуровото време на човештвото. безбројните и застрашувачки видови на тортура што постојат , кои се практикуваат главно врз жени, се доволни да се крене косата на секого.

А причините што ги наведоа жените да бидат казнети се најбаналните можни, како што се премногу зборување, многу деца или сметање дека се лути, на пример. Не е ни чудо што времето стана познато како златно доба на мачењето, со развиени неколку инструменти.

А некои веб-локации ги собираат најлошите техники што се користеле против жените во средниот век, со приказни и описи кои ве прават ненаспани и ве разболуваат до стомакот. Проверете 5 од нив подолу, а за да видите повеќе, погледнете овде и овде.

Сколд узда

Еден вид узда врзана за лицето на жената, која го притискала јазикот секогаш кога јазикот се движел. Се користеше за казнување на жените кои озборуваа или едноставно зборуваа премногу.

Исто така види: Модата од 1920-тите скрши сè и лансираше трендови кои преовладуваат и денес.

Гитара на итрината

Парче дрво со две дупки на секој крај, каде што може да се заклучат една или две жени. Се користеше за казнување на жените кои беа лути или кои се караа една со друга.

Исто така види: Апсолутна црна боја: тие измислиле боја толку темна што ги прави предметите 2Д

Пресечен нос

Жената која има афера треба да и го отсече носот. Тоа е затоа што, со обезличувањето на лицето на жената, беше елиминирана моќта на нејзината убавина. Законот на Кнут од 1018 година утврди дека женатаобвинета за прељуба ќе и биде отсечен не само носот туку и ушите како казна.

Будилник

Познат и како Лулка на Јуда, тој е дизајниран од Италијанецот Иполито Марсили и означи промена во употребата на мачење. Дејствуваше директно на нервниот систем, спречувајќи ја жената да спие или да се опушти, поради притисокот во вагината.

Скршење гради

Се користи за казнување на жени обвинети за вештерство, абортус или прељуба. Неговите канџи биле навикнати – буквално – да ги скинат женските гради.

Kyle Simmons

Кајл Симонс е писател и претприемач со страст за иновации и креативност. Тој поминал години проучувајќи ги принципите на овие важни полиња и ги користел за да им помогне на луѓето да постигнат успех во различни аспекти од нивниот живот. Блогот на Кајл е доказ за неговата посветеност на ширење на знаење и идеи кои ќе ги инспирираат и мотивираат читателите да преземаат ризици и да ги остварат своите соништа. Како вешт писател, Кајл има талент да разложува сложени концепти на лесно разбирлив јазик што секој може да го сфати. Неговиот привлечен стил и прониклива содржина го направија доверлив извор за неговите многубројни читатели. Со длабоко разбирање на моќта на иновативноста и креативноста, Кајл постојано ги поместува границите и ги предизвикува луѓето да размислуваат надвор од рамката. Без разлика дали сте претприемач, уметник или едноставно сакате да живеете поисполнет живот, блогот на Кајл нуди вредни сознанија и практични совети кои ќе ви помогнат да ги постигнете вашите цели.