Овие цртежи се одлични сеќавања на љубовта, скршеното срце и сексот што треба да му ги испратите на „тој“ пријател

Kyle Simmons 13-08-2023
Kyle Simmons

Желбите, болката, сексот и страста се главните суровини на делото на францускиот уметник Џулијан Бухеник. Помеѓу наивноста на едноставните линии и насилството на одредени теми, делото – наречено Почитувани Coupables (или Culpais Culpados, во слободен превод) – нуди, во слики, откривање на чувства длабоки во кожата.

Курт првично е уметник за тетоважи, но не е тешко да се разбере зошто неговите илустрации се користат не само на кожата на неговите клиенти, туку и како отпечатоци на облека, па дури и како уметничко дело, ограничена серија на кондоми.

Токму оваа богата контрадикција помеѓу едноставноста на стилот и одредено витално емоционално насилство се чини дека ја прави работата на Џулијан толку директна и ефикасна во нејзината комуникација – лесно читлива и, во исто време, времето е способно да допре длабоки сентименталности.

Не требаше да ми го скршиш срцето

Исто така види: Божиќен маратон: 8 филмови достапни на Prime Video за да ве воведат во божиќниот дух!

Престани да ми го трошиш времето

Остани со мене засекогаш

Замислете дека си заминувам

Исто така види: Леандра Леал зборува за посвојување ќерка: „Тоа беа 3 години и 8 месеци во редот“

Тајната за одличен сексуален живот

Сите слики © Julian Bouhenic

Kyle Simmons

Кајл Симонс е писател и претприемач со страст за иновации и креативност. Тој поминал години проучувајќи ги принципите на овие важни полиња и ги користел за да им помогне на луѓето да постигнат успех во различни аспекти од нивниот живот. Блогот на Кајл е доказ за неговата посветеност на ширење на знаење и идеи кои ќе ги инспирираат и мотивираат читателите да преземаат ризици и да ги остварат своите соништа. Како вешт писател, Кајл има талент да разложува сложени концепти на лесно разбирлив јазик што секој може да го сфати. Неговиот привлечен стил и прониклива содржина го направија доверлив извор за неговите многубројни читатели. Со длабоко разбирање на моќта на иновативноста и креативноста, Кајл постојано ги поместува границите и ги предизвикува луѓето да размислуваат надвор од рамката. Без разлика дали сте претприемач, уметник или едноставно сакате да живеете поисполнет живот, блогот на Кајл нуди вредни сознанија и практични совети кои ќе ви помогнат да ги постигнете вашите цели.