Тестот за „тешка личност“ открива дали лесно се согласувате со вас

Kyle Simmons 02-08-2023
Kyle Simmons

Луѓето сакаат да прават тестови за личност. Јас самиот го поминав преминот од детството во адолесценцијата тестирајќи каква личност сум на секој можен начин. Но, зошто се случува ова?

Можеби тоа е затоа што, длабоко во себе, тестовите ни помагаат да се чувствуваме добро за себе. Тие служат како потсетници дека за секого има и светли и темни страни.

Значи, дури и ако не се чувствувате добро тој ден, можете да ги цените позитивните делови за себе .

Ако сте наклонети кон некои вистини, да речеме, тапи, новата евалуација на IDRLabs наречена Тест за тешка личност ќе ви овозможи да откриете кои се вашите предизвици во социјалниот соживот.

Др. Челзи Слип, д-р, и нејзините соработници од Универзитетот во Џорџија веруваат дека пронашле седум универзално конзистентни фактори кои ја отежнуваат личноста:

  • нечувствителност (недостиг на емпатија или грижа за другите); 8>
  • грандиозност (чувство на самобитност и право);
  • агресивност (грубост и непријателство);
  • сомнителност (од сомнителна природа);
  • манипулација ( склоност да се искористуваат луѓето за лична корист);
  • доминација (наклонетост за преземање супериорни воздух);
  • преземање ризик (потреба да се однесуваме на ризичен начин за да бараме сензации) .

Квизот ве бараоценувате колку се согласувате или не се согласувате со 35 изјави и, оттаму, ви прикажува графикон со карактеристиките што најмногу ги прикажувате и процентот на тешкотија со кој другите луѓе може да се соочат кога живеат со вас.

Исто така види: „Не е не“: кампањата против вознемирувањето на карневалот достигна 15 држави

Веб-страницата наведува дека тестот е „клинички ориентиран“, со неговиот дизајн заснован на „работата на лекарите“ и дека е дизајниран од професионалци кои проучуваат психологија и индивидуални разлики.

Иако резултатите веројатно ќе ве повредат, можете да го искористите резултатот за да надминете некои од вашите социјални проблеми, како на пример со шефовите и колегите на работното место.

Исто така види: Стилски чаши и чинии за да послужите пијалоци со многу карактер

Ве молиме имајте предвид , сепак, бесплатните онлајн тестови како овој треба да се прават со претпазливост и во никој случај не треба да служат како конечна проценка на вашата личност или ментално здравје.

Подготвени сте за некои брутални вистини за себе? Направете го квизот овде.

Kyle Simmons

Кајл Симонс е писател и претприемач со страст за иновации и креативност. Тој поминал години проучувајќи ги принципите на овие важни полиња и ги користел за да им помогне на луѓето да постигнат успех во различни аспекти од нивниот живот. Блогот на Кајл е доказ за неговата посветеност на ширење на знаење и идеи кои ќе ги инспирираат и мотивираат читателите да преземаат ризици и да ги остварат своите соништа. Како вешт писател, Кајл има талент да разложува сложени концепти на лесно разбирлив јазик што секој може да го сфати. Неговиот привлечен стил и прониклива содржина го направија доверлив извор за неговите многубројни читатели. Со длабоко разбирање на моќта на иновативноста и креативноста, Кајл постојано ги поместува границите и ги предизвикува луѓето да размислуваат надвор од рамката. Без разлика дали сте претприемач, уметник или едноставно сакате да живеете поисполнет живот, блогот на Кајл нуди вредни сознанија и практични совети кои ќе ви помогнат да ги постигнете вашите цели.