Вирусни шокови со покажување разлики помеѓу белите дробови на поранешните пушачи и непушачи

Kyle Simmons 01-08-2023
Kyle Simmons

Навиката за пушење цигари донесе безброј случаи на болести и мотивираше ефикасни кампањи против пушењето: бројот на пушачи е намален во Бразил и во светот. Во земјата, процентот на возрасни кои пушат дневно се намалил од 24% во 1990 година на 10% во 2015 година.

Но, тоа не значи дека пушењето повеќе не е сериозен проблем, на крајот на краиштата, има повеќе од 20 милиони Бразилци пушат дневно - не сметајќи ги повремените пушачи и пасивни пушачи, кои исто така развиваат здравствени проблеми.

Каква е бојата на белите дробови на пушачот?

Белите дробови од оние кои пушат се целосно затемнети бидејќи тие се органите кои најмногу се погодени од долгогодишното консумирање тутун. Поради оваа причина, тие се подложни на разни болести, како што се рак и пулмонален емфизем.

Сликата на црни бели дробови веќе е позната благодарение на кампањите на Министерството за здравство, но сепак е шокантна. Видеото снимено од американска медицинска сестра го докажува тоа: за две недели собра повеќе од 15 милиони прегледи и 600.000 споделувања.

//videos.dailymail.co.uk/video/mol/2018/05/01 /48497019572169621

Покрај јасната разлика вобоја – од една страна белите дробови се црни, од друга црвеникавите – објаснува таа дека органот на пушачите помалку се надува и побрзо се празни. Тоа е затоа што ткаенините, кои се природно еластични, стануваат стврднати поради постојаната изложеност на чад од тутун.

Исто така види: На 15 март 1998 година, Тим Маја умира

Колку што се општо познати штетните ефекти на тутунот, постои ништо како добра визуелна претстава за да се демонстрираат проблемите што може да ги предизвика моменталното задоволство и последователната зависност.

Исто така види: Експериментот сугерира дека позитивните или негативните мисли влијаат на нашите животи

Kyle Simmons

Кајл Симонс е писател и претприемач со страст за иновации и креативност. Тој поминал години проучувајќи ги принципите на овие важни полиња и ги користел за да им помогне на луѓето да постигнат успех во различни аспекти од нивниот живот. Блогот на Кајл е доказ за неговата посветеност на ширење на знаење и идеи кои ќе ги инспирираат и мотивираат читателите да преземаат ризици и да ги остварат своите соништа. Како вешт писател, Кајл има талент да разложува сложени концепти на лесно разбирлив јазик што секој може да го сфати. Неговиот привлечен стил и прониклива содржина го направија доверлив извор за неговите многубројни читатели. Со длабоко разбирање на моќта на иновативноста и креативноста, Кајл постојано ги поместува границите и ги предизвикува луѓето да размислуваат надвор од рамката. Без разлика дали сте претприемач, уметник или едноставно сакате да живеете поисполнет живот, блогот на Кајл нуди вредни сознанија и практични совети кои ќе ви помогнат да ги постигнете вашите цели.