Најдоброто кафе на светот е бразилското и од Minas Gerais

Kyle Simmons 27-06-2023
Kyle Simmons

Најголемиот производител на кафе во светот, Бразилците сега можат да се гордеат што ја поседуваат и титулата за најдобро кафе на планетата. Големиот победник на Куп на извонредност – главниот меѓународен натпревар за квалитет на кафе, беше Себастиао Афонсо да Силва, кој поседува фарма во општина Кристина – јужно од Минас Жераис.

Исто така види: Тој смета дека мажот не мора да помага дома „бидејќи е маж“

Во последниве години, модата за гурманско кафе е тука да остане и не е ни чудо што 97% од Бразилците го консумираат пијалокот во одреден момент во текот на денот. Меѓутоа, со толкаво производство, разликата на Себастиао е во рачната берба, техника наречена derriça, како дополнение, се разбира, на поволната клима за одгледување на житото.

Благодарение на планините Сера да Мантикеира, овој мал производител може да бере доцна, одржувајќи ги зрелите гравчиња подолго на гранките. Ова можеби изгледа како само уште еден детал, но тоа е она што го прави подобро да ја користи својата жетва и неговото кафе се смета за толку посебно.

Се смета за најприродно кафе цена во светот, Себастиао ја постигна највисоката оценка некогаш добиена на натпревари ширум светот: 95,18, на скала која оди до 100. Главните атрибути на неговиот производ се киселоста, сладоста и телото, толку многу што само еден А 60 -Килограмската кесичка од ова кафе беше продадена за 9.800 R$ за Starbucks во САД, најголемиот ланец на кафулиња во светот. Веќедали го испи кафето денес?

Исто така види: Ова е прв пријавен случај на „испраќање актови“.

Kyle Simmons

Кајл Симонс е писател и претприемач со страст за иновации и креативност. Тој поминал години проучувајќи ги принципите на овие важни полиња и ги користел за да им помогне на луѓето да постигнат успех во различни аспекти од нивниот живот. Блогот на Кајл е доказ за неговата посветеност на ширење на знаење и идеи кои ќе ги инспирираат и мотивираат читателите да преземаат ризици и да ги остварат своите соништа. Како вешт писател, Кајл има талент да разложува сложени концепти на лесно разбирлив јазик што секој може да го сфати. Неговиот привлечен стил и прониклива содржина го направија доверлив извор за неговите многубројни читатели. Со длабоко разбирање на моќта на иновативноста и креативноста, Кајл постојано ги поместува границите и ги предизвикува луѓето да размислуваат надвор од рамката. Без разлика дали сте претприемач, уметник или едноставно сакате да живеете поисполнет живот, блогот на Кајл нуди вредни сознанија и практични совети кои ќе ви помогнат да ги постигнете вашите цели.